Lev4Livet

lev4livet.blogg.no

GRAVID? TA EN SHOT DA VEL

Noe av det vanskeligste med å være syk slik som jeg har vært, er å alltid være den som går edru på fest. Det viste seg å være vanskeligere enn jeg trodde. Det første jeg måtte komme over var innstillingen om at "det er kjedelig å gå edru på fest". Vi har alle vært på fest edru en gang og to fordi vi skal i for eksempel konfirmasjon kl: 9 dagen etterpå osv og det er jo ikke akkurat den kjekkeste festen vi har vært på, vertfall tenkte ikke jeg det når jeg var 20 år. På et tidspunkt tenkte jeg vel egentlig at fest ikke var noe for meg lenger, men da alle vennene mine fremdeles ville på fest helst både fredag og lørdag hver uke så ble jeg sittende alene hjemme med besteforeldrene mine hver helg. Jeg ble med på fest igjen da det måtte være kjekkere og kjede meg på fest enn og kjede meg hjemme. Jeg syntes det var urettferdig at de skulle ha det så gøy og jeg skulle sitte å stirre på klokka og gjespe. Jeg fikk en aha opplevelse da jeg leste en bok av idrettsmotivatoren Frank Bech - Det er meg det kommer an på (letteste boka i verden og lese og den anbefales!). Den eneste som bestemmer om jeg har det gøy eller ikke er meg selv. Jeg bygget opp min såkalte festrustning og begynte med å drikke brus, saft eller Red Bull i et plastikk glass i stedenfor fra flaska da dette så ut som en blandet drink og det så normalt ut for folk. Når folk ble fulle og begynte å hoppe rundt på gulvet og danse, ja da hoppet jeg med dem. Følte meg selvfølgelig som en kjempe idiot, men ble etterhvert vandt med å tenke at de andre var ikke så bedre ut og uansett for fulle til og legge merke til det. Hvis det var drikke lek, ja da var jeg med. Hvis noen spurte meg sa jeg selvfølgelig at jeg var edru, men så lenge ingen spurte så slapp jeg å forklare. De fleste fant det selvfølgelig ut da jeg drog frem nøklene i 12 tiden å ropte: "hvem er klar for å gå på byen?". Dette endret folk sitt syn på meg på fest drastisk og enda bedre, det endret mitt syn på fest. Jeg kunne ha det minst like morsomt på fest som jeg hadde før og jeg kunne stå opp å føle meg super dagen derpå. 

Jeg trodde det å endre min innstilling skulle være den vanskelige delen, men det viste seg at det er andres meninger som er de vanskeligste å endre. Det konstante drikkepresset og at du dømmes som den kjedelige så fort det kommer ut at du er edru. Du blir fort satt i boksen med party pooperne, de kristne eller de gravide og jeg har flere gangen fått beskjed om at jeg ikke har noe på festen å gjøre. Det å si at jeg kjører eller må opp tidlig er ikke unnskyldning nok for her skal det drikkes. Etter jeg ble sammen med samboeren min har jeg fått høre mest at jeg er gravid. Noen har til og med lagt på en "vi kan jo se baby bumpen" og det hjelper lite med min forklaring med at det er love handles eller at jeg må ha vært gravid siden 2012 hvis det er den eneste årsaken til at jeg er edru. Til og med når de vet jeg skal kjør hjem eller det er spørsmål om jeg er gravid så kommer de med drikkepress. Er du gravid? Spør de. "Nei" svarer jeg. "Ta en shot for å bevise det da" sier de med et glis å gir meg et shotteglass. "Jeg kjører" sier jeg. Og så kommer det som regel en spydig kommentar som avslutter samtalen: "Gidd og vær så kjedelig!", "Det er bare å sette seg i bilen!",  "Du har ingenting på fest å gjøre!", "Du har ikke noe liv!" +++

Etterhvert som min egen innstilling ble bedre ble jeg mindre sensitiv til hva ukjente mennesker sier til meg på fest. De og deres mening betyr lite og ingenting for meg, men det er nå det kommer fra mine såkalte venner at det treffer bak festrustningen og jeg tar det skikkelig personlig. Når noen i vennegjengen enda kommer med kommentarer om at det er kjedelig og være edru eller at ingen ringer taxi for "Linh Hege kjører" uansett om jeg skal være med videre eller ikke. Har også opplevd flere ganger at folk gir meg en flaske champagne til bursdagen. Dersom de ikke kjenner meg så godt så spretter jeg den i løpet av kvelden og sier ingenting, men dersom noen jeg kjenner godt gir meg en champagne fordi de tror at jeg da kommer til å drikke den. Sist gang det skjedde gav jeg bare flaska i retur å sa kos deg.

Kjæresten min har kun sett meg drikke en gang og liker meg best edru. Det er veldig praktisk at det aldri blir noe drama og krangling og at vi alltid kommer oss hjem fra fest. Han blir bare søt når han er full så jeg er aldri redd for at han skal drikke for mye å bli teit så jeg ble litt tatt på sengen da en kompis av han satte seg ned å sa at "du trenger ikke alltid å være med på fest fordi da må han alltid holde igjen siden du alltid er edru". Han forklarte det som at hvis han drakk og dama var edru så var det jo dumt for henne hvis han ble veldig full og koste seg mye mer enn henne så da respekterte han henne ved å holde litt igjen og ikke bli så full. Det er bare så mye han stakkars ikke har forstått! Nr.1: Antall enheter innabords definerer ikke hvor gøy man har det på fest (selv om mange sikkert er uenige her - uvitende j**vler!). Nr.2: Samboeren min må bare drikke seg snøblind for min del for da danser han mer enn vanlig og det blir det mange morsomme kommentarer og historier fra han på bilturen hjem. Nr.3: Det er greit å foreslå en boyz nigth, men det er ikke greit å si det som om at jeg ikke trenger å komme på neste fest. 

Dersom folk ikke har vært gjennom noe lignende så klarer de ikke å forstå uansett hvor mye du prøver å forklare. Man kan ikke forstå folk sine erfaringer og mengden følelser rundt det uansett hvor mye man prøver, men man kan respektere at de tar andre valg som følge av det og akseptere at de tar disse valgene, selv om man er uenig. Det eneste man kan gjøre når folk ikke forstår er å bestemme deg for hvordan deres uvitenhet skal påvirke deg. Det er deg det kommer an på! 

Have a nice weekend, LH

#edru #edrupåfest #fest  #svineinfluensavaksinen #helse #mentalhelse #deterdegdetkommeranpå #motivasjon #helg #drikkepress #alkohol #dridas 

    . . .
Linh Hege

Jeg elsker å leve! Jeg vil aldri la sykdom, motgang eller negativitet stoppe meg for å få det livet jeg ønsker meg. Jeg finner alltid en løsning.

Kontakt meg

linhys@hotmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits